WOEDE !

(28/10/14) - De Groep Spoor van het VSOA is woedend door de regelrechte aanvallen die door deze regering geleid worden tegen de openbare diensten in het algemeen en tegen de spoorlieden in het bijzonder.

Woedend tegen de invraagstelling van de criteria om de zware beroepen en hun voorkeurspensioenstelsel te bepalen terwijl die materie echter onlangs wettelijk werd geregeld; ons rijdend personeel staat op de eerste lijn!

Woedend tegen de bedoeling om de liberalisering van het binnenlands verkeer voor reizigers te veersnellen terwijl meerder adviezen (waaronder het onze) zich ertegen verzetten en de bevraging over de capacitieit van de NMBS om aan dat nieuw gegeven het hoofd te bieden; dit zal eens te meer leiden tot het schrappen van banen.

Woedend tegen de bedoeling van sommige politici om HR Rail te schrappen, die de waarborg is van ons statuut.

Woedend tegen de bedoeling om ons een voortzetting van de dienst op te leggen, met andere woorden een minimumdienst die we zullen bestempelen als niet-toepasselijk en weinig veilig voor onze klanten en ons personeel. Laat ons een maximumdienst inrichten en een sterke sociale dialoog waarin elkeen zich zal terugvinden eerder dan een populistische en onverteerbare maatregel voorop te stellen, die het recht op staken in vraag zal stellen.

Woedend tegen de 2,1 Miljard structurele besparingen. Waar zal men dat geld gaan zoeken als men niet zal raken een de investeringen met betrekking op de veiligheid en dat gedacht wordt aan het versnellen van de inrichting van het GEN evenals aan de studie over regionale GEN’s?

Woedend tegen te privatisering van Logistic’s en het gebrek aan prospectie voor de activiteit in gespreid verkeer.

De groep Spoor van het VSOA kan de opeenvolgende verklaringen van de heer Cornu niet aanvaarden, die het imago en de waardigheid van de spoorlieden aantasten.

De groep Spoor aanvaardt de sancties niet die genomen werden tegen het personeel dat emotioneel heeft gereageerd tegenover een regeringsplan dat brutaal, antisociaal en anti openbare diensten is. Anderzijds betreuren we ten zeerste dat we niet uitgenodigd werden, als representatieve organisatie, op de verzoeningsvergadering die op die sancties gevolgd heeft.

Het ware wenselijker geweest dat een laatste waarschuwing werd gegeven om de spanningen te verminderen en sereen terug te komen op de inhoud van het protocol van akkoord dat door de vakorganisaties werd ondertekend. In dit klimaat van voortdurende provocatie zowel vanwege de regering als vanwege de directie van de NMBS tegenover de werknemers, neemt de groep Spoor zijn verantwoordelijkheden op en licht u in, Meneer de Voorzitter, dat hij de zitting verlaat.


De Federale Voorzitter
Filoteo Africano

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten