VSOA-Spoor vraagt dat alle spoorlieden massaal op de mobilisering ingaan

(30/11/23) - Op deze cruciale momenten benadrukt VSOA-Spoor de overschrijding van bepaalde grenzen met betrekking tot de kwaliteit van de sociale dialoog binnen de Belgische spoorwegen.

In het kader van dossiers met betrekking tot interne reorganisaties zijn we geconfronteerd met eenzijdige beslissingen die ten koste gaan van wederzijds luisteren en constructieve uitwisseling die nodig zijn voor het bereiken van consensus.

Het VSOA-Spoor herhaalt zijn eisen voor statutaire tewerkstelling en aanwervingen. We verzetten ons tegen alle initiatieven die uitsluitend gericht zijn op een verhoging van de productiviteit van spoorwerknemers en we veroordelen de overwogen banenverliezen.

De ingediende stakingsaanzegging blijft dus gehandhaafd. We bevestigen de staking van 5 december, beginnend om 22.00 uur en eindigend op 7 december om 22.00 uur.

De inspanningen die al zijn geleverd door de Spoorlieden en die opnieuw worden gevraagd voor de komende jaren, zijn eenvoudigweg onaanvaardbaar.

Laten we gezamenlijk reageren op deze oproep tot mobilisatie. Jullie kracht en eenheid zijn essentieel in deze strijd voor sociale rechtvaardigheid.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten