VSOA Spoor herhaalt zijn verzet tegen de toepassing van de minimale dienstverlening bij de NMBS

(25/08/14) - Het standpunt van het VSOA-Spoor is altijd duidelijk geweest over deze kwestie, een aangelegenheid waarover de onderhandelaars vandaag een principeakkoord hebben bereikt om het in het toekomstige regeerakkoord op te nemen.

Deze weigering werd trouwens vaak aan de politieke actoren medegedeeld, heel recent nog in een memorandum gericht aan de formateurs door het VSOA. De groep Spoor van het VSOA is van mening dat de toepassing van de minimale dienstverlening NMBS gevaarlijk is en niet realiseerbaar.

De groep Spoor van het VSOA herinneren dat er een protocolakkoord bestaat waarin de procedures zijn geregeld in geval van stakingen ondertekend door de vakbonden en de NMBS.

Stakingen zijn altijd het gevolg van het falen van de sociale dialoog, dat is de reden waarom het VSOA Spoor altijd vragende partij is voor een sterke sociale dialoog die plaatsvindt in een constructieve geest.

Dit voorstel van minimale dienstverlening zal zeker niet de woede kalmeren van de spoorwegbedienden die al maanden moeten leven met hervormingen die zij niet wilden, alsmede de uitvoering van een ambitie loos vervoersplan.

Perscontact
Ronny DE THAEY
Federaal Secretaris

Gsm: 0484/412 057
ronny.dethaey@vsoa-rail.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten