Tarief aan boord en NO CASH !

(20/01/23) - We hebben net vernomen dat het management een bericht op een trein heeft geplaatst over ingrijpende tariefwijzigingen die een aanzienlijke impact kunnen hebben op ons werk en onze veiligheid.

Het is inderdaad op deze manier dat we op de hoogte worden gebracht van de verhoging van het  boordtarief (ABT) van 7 euro naar 9 euro en dat een C170 van 75 euro naar 90 euro wordt verhoogd. Maar vooral NO CASH IN TRAIN !

Het VSOA-SPOOR betreurt nogmaals de mis-communicatie en het niet-raadplegen van het treinpersoneel over beslissingen die de relatie tussen de klanten en de treinbegeleiders nog meer dreigen te verslechteren.

Bovendien druisen deze nieuwe zakelijke maatregelen in tegen de waarden om de klant centraal te plaatsen, een gegeven waar het management al jaren voorstaat.

We willen niet dat ons personeel in gevaar wordt gebracht door deze maatregelen, welke ingaan tegen de huidige realiteit op het terrein.

We zullen het management eraan herinneren :

  • Dat het meer dan uitdagend is, dat degenen die verantwoordelijk zijn voor ondersteuning op de hoogte worden gebracht.
  • Dat de eerste betrokkenen opnieuw de beslissingen moeten nemen die zonder overleg worden genomen.
  • Dat er rekening moet worden gehouden dat een deel van de bevolking slachtoffer is van de sociale/economische/digitale kloof en dat het daarom DISCRIMINATIE is om contant cash geld te vervangen.
  • Dat de afschaffing van de ABT voor stations zonder loketten en buiten de openingsuren van deze laatste alleen maar een sociale rechtvaardigheid zou zijn !  NIET MEER NIET MINDER !
  • Dat we een mogelijk inkomensverlies (regularisatievergoeding voor treinreizigers) door de uitvoering van deze maatregelen weigeren.
  • Dat onze missie van openbare dienstverlening aan boord van treinen niet kan worden gedaan op het altaar van sociale onrechtvaardigheid en de integriteit van ons personeel !

Voor een eerlijke, rechtvaardige en kwaliteitsvolle overheidsdienst !

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten