September CRUCIALE maand voor het Spoor en de NMBS !

Beste afgevaardigde,

De aanvang van het nieuwe schooljaar  zal alweer synoniem zijn van syndicale mobilisatie. Dit jaar zullen begin september het Belgische spoor en de NMBS zeker in het daglicht staan.

Eerste punt : de aanstelling van de nieuwe afgevaardigden en de voorzitters van de administratieve raad van de twee nieuwe entiteiten.
De regering had inderdaad nog geen beslissing genomen voor de vakantie. Deze aanstelling is echter zeer belangrijk want de nieuwe verantwoordelijken zullen de spoorhervorming moeten aanpakken zoals reeds door de ministerraad beslist.

Onze organisatie hoopt dat de keuze niet louter een politieke beslissing zal zijn, maar dat men ook rekening zal houden met de capaciteit van de kandidaten. Zij moeten een, voor ons land, belangrijke vervoersmaatschappij kunnen leiden ; zij moeten luisteren naar de klant en naar het personeel.

De aanstelling van een leider voor HR Rail, NV van publiek recht,  voor zowel statutair - als niet statutair personeel, is doorslaggevend.
Een sleutel tot het welslagen van deze opdracht is een degelijk sociaal overleg tussen de nieuwe entiteiten en de vakbonden die het personeel vertegenwoordigen.
Het VSOA hoopt dat de nieuwe leider HR zal beschikken over een uitstekende kennis qua werking van de maatschappij en een bekwaam partner zal zijn bij sociaal overleg.

Tweede punt :  de uitvoering van de hervorming, tot op heden heeft de wet alleen de fundamentele principes en de te volgen weg bepaald.
De interne structuur was inderdaad dermate ingewikkeld dat één wet niet voldoende bleek.

Het is belangrijk op de eerste plaats de inhoud van de wetten en decreten kortbij te volgen en pas dan aan de werkelijke uitvoering van de hervorming te denken, tenslotte gaat het over de  toekomst van eenieder onder ons. VSOA Spoor zal in het gemeenschappelijk overleg steeds het voltallige personeel blijven verdedigen.

Derde punt :  ETF zal een Europese dag van de mobiliteit organiseren op 09 oktober 2013. Onderwerp : de strijd tegen het vierde spoorwegpakket, een pakket dat staat voor achteruitgang en vermindering van de diensten aan onze klanten

Het VSOA zal deelnemen aan deze prostestactie en veroordeelt nogmaals deze noodlottige en antisociale liberalisering, die geen goed doet voor onze reizigers noch onze spoorwegmensen.

U merkt nu reeds dat volgende maand een heftige maand zal worden.

 

U mag derhalve blijven rekenen op uw vakbond en steeds uw stem laten horen.
 

Filoteo Africano
Federaal voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten