Regeerakkoord : Totaal onverteerbaar voor VSOA Spoor !

<i>Filoteo Africano, Voorzitter</i>
Filoteo Africano, Voorzitter

(10/10/14) - Het Bestendig Comité van de groep Spoor van het VSOA in vergadering bijeen op vrijdag, 10 oktober 2014, heeft het regeerakkoord die door de nieuwe meerderheidspartijen afgesloten werd onderzocht. De groep Spoor van het VSOA stelt vast dat dit akkoord asociaal en ANTI OPENBARE DIENST is.

Zoals herhaaldelijk werd gezegd, de minimale dienstverlening bij de spoorwegen is onrealiseerbaar en zal zelfs rampzalig zijn in de praktijk!

Daarentegen vragen wij de toekomstige regering extra middelen om een maximale kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen voor alle gebruikers van de spoorwegen.

De opening van de nationale markt van het reizigersverkeer zal rampzalig zijn voor de spoorwegen, omdat het onvermijdelijk zal leiden tot een aanzienlijk verlies van statutaire banen!

De hervorming van het pensioenstelsel, zoals voorgesteld is volledig in strijd met het gezond verstand.
Op termijn zal het inkomen ook naar beneden worden bijgesteld, m.a.w. "meer werken en minder verdienen ... Voor ons is het nee!"

Dit akkoord is onverteerbaar voor onze vakbond!

Filoteo Africano
Federaal Voorzitter

Perscontact - Woordvoeder

Filoteo Africano


Federaal Voorzitter
tel. +32 (0)2 213 60 61

tel. +32 (0)495 33 49 30
filoteo.africano@slfp-rail.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten