Nieuwe ontmoeting met de Minister van mobiliteit Georges Gilkinet

(18/03/22) VSOA-Spoor werd op 28 maart 2022 door Minister Georges Gilkinet uitgenodigd om een gedachtenwisseling over zijn visie Rail 2040 te hebben. We zullen ook het Contract van Openbare Dienst voor de NMBS en het Performantiecontact voor INFRABEL aankaarten.

Op verzoek van het VSOA-Spoor vond reeds op 1 maart 2021 een onderhoud met de Minister van mobiliteit, Georges Gilkinet, plaats.

Het VSOA-Spoor kon reeds zijn bezorgdheid uitspreken en laten weten dat de spoormensen het kotsbeu zijn: productiviteit tot het extreme gedreven, overmatige flexibiliteit, verloven afgewezen….

We hadden hem ons misnoegen laten kennen betreffende de aanhoudende besparingsmaatregelen die hoofdzakelijk op de kap van de beambten worden gedaan.

Het VSOA-Spoor vraagt om middelen en een waardig budget voor een echte openbare dienst aan de reizigers, maar ook om aan de verwachtingen van de Spoormensen te beantwoorden inzake de statutaire tewerkstelling, het welzijn op het werk en de koopkracht.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten