De nieuwe uurregeling van de NMBS en de afschaffing van een duizendtal betrekkingen bij de NMBS tegen 2018

(24/01/13) - De doelstelling om binnen de 5 jaar tot 31.688 agenten te komen voor beide nieuwe entiteiten, New NMBS en New Infrabel, loopt in tegenstroom van ieder logica! Het spoor van morgen moet een alternatieve mobiliteit tegenover het verkeer op de weg bieden en een performante dienst aan de reizigers verlenen. De nieuwe NMBS zal dit alvast niet bereiken door personeel af te schaffen, integendeel.

Het VSOA-SPOOR vraagt aan de politici dat ze het einde van de speeltijd fluiten!

Dat de politieke beslissers de nodige middelen stemmen opdat geïnvesteerd wordt in een mobiliteit waar het spoor een hoofdrol speelt. Het vals goed idee om de reistijden van de treinen vanaf 2014 te verlengen is totaal absurd en dit zou, indien het concreet wordt, een ongehoorde achteruitgang betekenen in de Geschiedenis van de Belgische spoorweg.

Het VSOA-SPOOR verzet zich tegen de afschaffing van de betrekkingen, maar pleit integendeel voor het verderzetten van de rekruteringen.

Filoteo Africano
Federaal Voorzitter
0495 /334930

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten