De groep Spoor ontmoet de Minister van de NMBS Jacqueline Galant

<i>De VSOA Spoor-delegatie</i>
De VSOA Spoor-delegatie

(23/10/14) - Op 22 oktober heeft de Minister van Mobiliteit en van de NMBS eraan gehouden elke van de drie vakorganisaties van het spoor te ontmoeten.  De delegatie van de groep Spoor bestond uit Filoteo Africano, Federaal Voorzitter, Jacques Joie en Ronny De Thaey, Federaal Secretarissen, en Michel Renard, Federaal Penningmeester.

Bij die gelegenheid heeft de groep Spoor bij monde van zijn Voorzitter de Minister herinnerd aan de bekommernissen van zijn leden in verband met de maatregelen die voor de NMBS voorzien zijn in de regeringsverklaring.

Zo heeft hij een toelichting gegeven bij de risico’s gebonden aan de minimumdienst, bij de negatieve aspecten van de liberalisering van het reizigersverkeer voor de NMBS met het daaraan gekoppelde verlies van banen, bij het behoud van het voorkeursstelsel van het pensioen voor het rijdend personeel met verwijzing naar de penibiliteit en de lasten die aan dat werk gebonden zijn, bij de noodzaak om het goederenverkeer te herwaarderen en meer in het bijzonder het verkeer van losstaande wagons, en ten slotte bij de 2,1 miljard euro besparingen.

De Minister heeft ons willen geruststellen door erop te wijzen dat de besparingen niet op het personeel zouden dragen en dat ze voorrang zou geven aan de veiligheid op het spoor. Ze wenst een opbouwende dialoog te onderhouden zowel met de vakbonden als met de directie van de NMBS.

De groep Spoor heeft akte genomen van haar bedoelingen en zal zijn houding bepalen in functie van de concrete beslissingen die zullen genomen worden.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten