Benoemingen bij de NMBS : nu reeds een wijziging aan de top vóór de echte omzetting van de groep NMBS!

(20/09/13) - De Groep Spoor van het VSOA, bij monde van zijn Voorzitter Filoteo Africano drukt zijn verwondering uit over de beslissing die genomen is door de heer Van Massenhove om te verzaken aan zijn functie als CEO van de nieuwe NMBS, des te meer daar hij reeds beschikte over een goede ervaring in het openbaar wezen en in het sociaal overleg.

Dit is alvast geen goed signaal dat aan het personeel wordt gegeven om deze diepgaande herstructurering aan te vatten!

De Voorzitter van de Groep Spoor van het VSOA stelt zich ook vragen over het feit dat Joseph Cornu geen deel uitmaakte van de oorspronkelijke selectie die werd uitgevoerd door de consultant die opdracht kreeg van de regering.

Zonder de bekwaamheid van de toekomstige nieuwe CEO in vraag te stellen merkt hij aan dat hij over geen enkele ervaring beschikt in het spoorwezen. Hij hoopt nochtans dat deze incidentele omstandigheid geen negatieve gevolgen veroorzaakt in deze hervorming, terwijl de huidige toestand op het terrein reeds gespannen is, o.a. in het vervoer van goederen.

Ter herinnering : de Groep Spoor van het VSOA verzet zich ten stelligste tegen iedere ontmanteling van het verspreid vervoer met haar pijnlijke gevolgen voor de tewerkstelling, en pleit integendeel voor het terugwinnen van marktaandelen in dat domein.

Contact Perscontact - Woordvoerder 

Filoteo Africano

Federaal Voorzitter


+32 (0)2 213 60 61

+32 (0)495 33 49 30
filoteo.africano@vsoa-rail.be
 

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten