Algemene Vergadering van de groep Spoor

(18/10/13) - De  jaarlijkse Algemene Vergadering van de groep Spoor werd gehouden op vrijdag 11 oktober 2013 in de lokalen van de ACLVB op de Poincarrélaan in Brussel.

Naast de talrijke leden hadden we het genoegen om de heren Jan Eyndels Algemeen Voorzitter, Henk Herman, Secretaris-Generaal, Marcel Ongena, Ere-Algemeen Voorzitter, François Fernandez-Corrales, Voorzitter van de groep FGGA, Erwin De Staelen Voorzitter van de groep Defensie en mevrouw Anny Swaertebroekx, Algemeen Ondervoorzitster, te ontvangen.

De heer Jan Vercamst, Voorzitter van de ACLVB, hield er ook aan ons blijk te geven van zijn volledige steun. Nadat hij de deelnemers had verwelkomd, heeft de Federale Voorzitter Filoteo Africano zich gericht tot de leden met een omstandige toelichting over de verschillende aspecten van de hervorming van de NMBS, met een heel bijzondere aandacht voor de vertegenwoordiging van de groep Spoor van het VSOA in de Nationale Paritaire Commissie van de nieuwe NMBS.



Vervolgens heeft hij de geschiedenis van onze vakbond geschetst en heeft hij onderstreept dat 2013 een jaar is dat met een wit steentje moet aangestipt worden, want dit is een historisch feit: na meer dan 60 jaar wordt hij opnieuw erkend als representatieve organisatie van de spoorwegarbeiders.

“Filoteo Africano : Een vakbond leeft door en voor zijn leden”

De Federale Voorzitter heeft zijn toespraak beëindigd met de verbintenis dat hij samen met al zijn medewerkers en afgevaardigden onze groep het ledenaantal zal laten groeien en de groep Spoor zal positioneren als een moderne vooruitstrevende syndicale organisatie in dienst van al haar leden. De volledige toespraak kan u downloaden rechts op deze pagina.

De Federale Secretaris Ronny De Thaey heeft vervolgens het jaarverslag van de groep over de activiteiten toegelicht met een heel bijzondere melding van onze vooruitgang op het gebied van communicatie (contract met Belga, website, sociale media, enz.) dankzij de uitstekende samenwerking met Marc Smits.

Volgende kernthema’s werden aangehaald door de verschillende deelnemers aan het debat dat plaatsvond na de toespraak: de motivatie en de proactiviteit van de afgevaardigden, de syndicale solidariteit, het leerproces van de afgevaardigde door zijn aanwezigheid op het terrein, de kennis door opleiding, een nieuw impuls voor de Technische Commissies om beter op de verwachtingen van de bedienden in te spelen en kwaliteitsvolle diensten aan de leden.

De vergadering werd afgesloten met de traditionele vriendschapsdrink.

Fotoreportage

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten