Treinstaking 5 oktober

© pixabay
© pixabay

Beste reiziger,

Het personeel van de Belgische Spoorwegen vindt dat u als reiziger een betere dienstverlening verdient. En dat is geen utopie. Op voorwaarde dat de regering extra personeel en bijkomende middelen voorziet.

Tussen januari en juni 2022 moesten er door een tekort aan personeel 22.000 treinen worden geschrapt, al meer dan in heel 2019. Sinds 2020 gingen er bij de spoorwegen 1500 jobs verloren. Vacatures raken niet ingevuld. En als dat toch lukt, zien we een groot aantal nieuwe collega’s weer vertrekken omdat het evenwicht tussen hun werk en hun privéleven zoek is, vooral door de verslechtering van hun arbeidsomstandigheden.

De Belgische spoorwegen kampten de afgelopen 15 jaar met een ernstige onderfinanciering.

In de afsluiting van de contracten met NMBS en Infrabel moet de regering tijdens het begrotingsoverleg,
dat op 1 oktober is gestart, dan ook het budgettair traject voorzien dat toelaat om haar eigen ambities te realiseren. De regering wil immers zelf van het spoorvervoer de ruggengraat van de mobiliteit in België maken om zo klimaatneutraliteit en de milieudoelstellingen te ondersteunen.

We zijn ervan overtuigd dat u deze doelstellingen deelt!

Bedankt voor uw begrip en het belang dat u aan de openbare dienst hecht.

De op 5 oktober geplande treinstaking is dan ook in uw belang

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten