Spoorbonden blij met ondertekening spoorcontracten, maar het werk is nog maar pas begonnen

(23/12/22) - Het gemeenschappelijk vakbondsfront van het spoorwegpersoneel reageert verheugd op de ondertekening van een nieuw openbaredienstcontract tussen de overheid en de NMBS en een nieuw performantiecontract tussen de overheid en Infrabel. Ook de duurtijd van tien jaar en de rechtstreekse toekenning stemmen de spoorbonden gelukkig.

Met de ondertekening van contracten voor tien jaar streeft de federale regering een langetermijnvisie na en toont ze dat het haar menens is met de ambitie om inzake mobiliteit tot een modal shift te komen.

Toch houden de spoorbonden nog een slag om de arm. “Het werk is nog maar pas begonnen. Nu moeten de geformuleerde ambities ook effectief worden gerealiseerd.” En in die context wil het gemeenschappelijk vakbondsfront het management er nog eens aan herinneren dat massale aanwervingen in de komende maanden de absolute prioriteit moeten zijn. Zonder extra personeel is het niet realistisch om een kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront wil nu zo snel mogelijk een sociaal akkoord sluiten dat goede arbeidsomstandigheden, een goed evenwicht tussen werk en privéleven en een aantrekkelijk salaris garandeert. Dat is cruciaal om het personeel aan boord te houden en om de spoorambities van de regering en het management in de komende jaren te realiseren. De bal ligt in het kamp van de spoordirectie.

Philippe DELHALLE
Voorzitter VSOA-Spoor

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten