Sociaal akkoord 2021-2022. VSOA-Spoor wijst nogmaals af!

© pixabay
© pixabay

Persbericht

(22/09/21) - VSOA-Spoor wees nogmaals het Protocol van sociaal akkoord 2021-2022 af tijdens het Sturingscomité van woensdag 22 september 2021.

VSOA-Spoor had het Protocol van sociaal akkoord officieel verworpen tijdens het Sturingscomité van donderdag 01 juli 2021.

Na onderhandelingen over meerdere maanden moeten we vaststellen dat het ontwerp, dat als budgettair neutraal werd voorgesteld, weinig onderbouwd is en te veel ruimte laat voor openstaande vragen, dit beantwoordt niet aan de verwachtingen van onze spoorwegmensen. Het is duidelijk dat het management zich niet bewust is van de realiteit op het terrein en dat de arbeidsomstandigheden voor de spoorwegmensen steeds moeilijker worden.

Onze organisatie wees herhaaldelijk bij de directie op het moeilijke werk dat het personeel verrichtte tijdens de pandemie “Covid 19” en op de inspanningen die over de laatste jaren door het personeel reeds werden geleverd.

VSOA-Spoor zal over de te nemen acties beslissen tijdens het volgende Bestendig Comité. We zullen geen enkele twijfel laten over onze vastberadenheid om de terechte eisen van de Spoorlieden te laten horen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten