Perscommuniqué van de groep Spoor van het VSOA

(22/01/15) - Het Bestendig Comité van de groep Spoor van het VSOA heeft kennis genomen tijdens de vergadering van 22 januari 2015 van het wetsvoorstel van het N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel m.b.t. de afschaffing “Kas der Geneeskundige Verzorging van de NMBS”.

Dit bevestigt helaas onze verklaring tijdens de Nationale Paritaire Commissie van 28 oktober “dat de leden van het VSOA zeer kwaad waren over het feit van een bepaalde afbraakpolitiek van HR-Rail die ons statuut garandeert”. Dit wetsvoorstel kondigt het begin aan van de ontmanteling van ons bedrijf HR Rail als gevolg van de recente hervormingen van de NMBS-groep die zal leiden tot een groot banenverlies.

Dit is een zeer slecht signaal voor het heropstarten van het sociale dialoog en die verschillende verklaringen van de regering tegenspreekt die aandrongen op het feit dat de besparingen niet zouden gebeuren op de rug van de werknemers.

Onverteerbaar, Onaanvaardbaar voor het spoorwegpersoneel.

Wij eisen van deze regering het intrekken van dit N-VA wetsvoorstel.

VSOA Spoor zal zeer waakzaam blijven en zal indien nodig zeer sterk in het verweer gaan.

Filoteo Africano
Federaal Voorzitter
Gsm : 0495/33 49 30

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten