Openbare Dienst in de stations alweer zwaar aangetast ...

Bloedbad in de stationsloketten !

(01/02/21) - Tijdens het Strategisch Comité NMBS van vandaag 1 februari werden we ingelicht over de afschaffing van 44 stationsloketten evenals over de inkorting van de openingsuren voor de reizigers van 37 andere loketten in het land!

De NMBS had reeds onlangs loketten gesloten in meerdere stations. Dit werd toen aangeklaagd door de Groene partij (in de oppositie), maar hoe staat het vandaag met de heer Georges Gilkinet, Minister van de Mobiliteit!?

VSOA-Spoor is wel degelijk zinnens om de Minister te interpelleren en hem eraan te herinneren hoe belangrijk de aanwezigheid van personeel in de stations kan zijn voor een kwaliteitsvolle openbare dienstverlening.

Tegenwoordig zijn de meerderheid van de stations nog maar alleen haltepunten. Die plaatsen zonder enige aanwezigheid van personeel laten geen veilig gevoel. Daar is geen enkele mogelijkheid om informatie en/of hulp te vragen. Hierdoor wordt een groot aantal reizigers geneigd om andere vervoermiddelen te gebruiken. Bovendien worden de personeelsleden die door deze sluitingen worden getroffen, uit hun standplaats gehaald, waardoor ze vaak kwaliteit en comfort in hun werk verliezen.

Het VSOA-Spoor ziet hierin een middel om opnieuw te besparen op kosten van het personeel om de liberalisering voor te bereiden!

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten