NMBS : Michel Bovy benoemd aan hoofd van HR Rail

(21/12/13) - De raad van bestuur van HR Rail heeft vrijdag de 61-jarige Michel Bovy benoemd tot algemeen directeur. HR Rail staat vanaf 1 januari in voor het personeelsbeheer van het Spoor.

HR Rail is een nieuwe entiteit die ontstaat uit de reorganisatie van de Belgische spoorwegen. De huidige drie entiteiten (NMBS-Holding, NMBS en Infrabel) maken vanaf Nieuwjaar plaats voor twee (NMBS en Infrabel). HR Rail is een gezamenlijke dochtermaatschappij.

Michel Bovy startte in 1970 bij de NMBS. Hij was ook actief bij de christelijke vakbond ACV-Transcom, waar hij opklom tot algemeen voorzitter. In 2007 keerde hij terug naar de NMBS, waar hij toetrad tot het directiecomité. Hij was bevoegd voor aankoop en logistiek. Een jaar later ging Bovy aan de slag op het kabinet van verschillende ministers van Overheidsbedrijven, maar in 2011 keerde hij opnieuw terug naar de spoorwegen. Sinds september 2011 is hij bij NMBS-Holding directeur-generaal strategie en coördinatie. In die functie is hij bevoegd voor onder meer de veiligheidsdienst Securail en de informaticadiensten.

Voor de benoeming "werden de erkende vakbonden voor één keer gehoord, in tegenstelling tot bij vorige benoemingen de voorbije maanden". "We hopen dat het trio Lallemand (CEO van Infrabel), Cornu (CEO van NMBS) en Bovy beter zal functioneren dat wat we in het verleden hebben meegemaakt bij de NMBS-Groep."

Bron : Belga

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten