HISTORISCH MOMENT ! VSOA-Spoor representatief in de nieuwe structuur NMBS

Beste leden,

Met heel veel vreugde kan ik jullie meedelen dat VSOA Spoor eindelijk als vakbond zal zetelen in de paritaire organen en voortaan ieders rechten zal kunnen verdedigen op gelijke voet. Na jarenlange strijd krijgen wij erkenning in de nieuwe NMBS structuur.

Op 11 januari 2013 hebben alle meerderheidspartijen een regeringsakkoord over de herstructurering van de NMBS-groep, voorgesteld door Minister Magnette, goedgekeurd. Wat betreft sociaal overleg zal aan de vakbonden zetelend in de Nationale Arbeidsraad (NAR), automatisch een zetel worden toegewezen in de Nationale Paritaire Commissie.(NPC)

De bijkomende zetelverdeling volgt na een ledentelling. De nieuwe Minister Jean-Pascal Labille wil dringend uitvoering van het gehele akkoord.
Bij de recente, interne verkiezingscampagne, had ik me voorgenomen werk te maken van de erkenning van het VSOA Spoor.

Ik had voorheen vele contacten en ik had geen voornemens het hierbij te laten.
Ik zou me persoonlijke inzetten voor de groep Spoor die vooruitgang moet boeken en zijn leden degelijk moet vertegenwoordigen.


Ik meen dat dit doel nu bereikt is, dit in tegenstelling tot wat tegenstrevers van ons beweerden de afgelopen maanden.

Het is nu wachten op de wetgeving en de uitvoering ervan bij de NMBS maar ondertussen werken wij hard verder teneinde ons voor te bereiden op onze nieuwe verantwoordelijkheden.

Onze missie?
Wij wensen opbouwend deel te nemen aan het sociaal overleg, met oor voor alle werknemers van onze Maatschappij om doelgericht ieders rechten te kunnen verdedigen in de verschillenden overlegorganen. Wij willen duidelijk laten zien dat wij een dynamische vakbond zijn met verantwoordelijkheidszin en een verplichting naar de werknemers toe.
Werknemers die zich meer en meer inzetten en ons alle vertrouwen schenken.

Wij zullen ons blijven inzetten voor de verbetering van de sector spoor rekening houdend met een kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan onze klanten.

Filoteo Africano
Federaal Voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten