Het nieuwe vervoersplan nog steeds op tafel ter discutie!

Sinds de voorstelling van het plan, uitte wij meermaals ons ongenoegen en opmerkingen aangaande de nieuwe “dynamiek” dat de NMBS wou verwezenlijken, met het afschaffen van ochtend en avondtreinen en zich te concentreren op het aanbod van de grote lijnen ten koste van de landelijke lijnen, enz.

Bij het doorvoeren van zo’n drastische wijzigingen is het in principe wel de bedoeling om een betere dienstverlening te bieden aan de klanten.

Indien we aannemen dat bij het in voege treden van het nieuwe plan, er eind december enkele onvolmaaktheden aan het licht kwamen, zouden we verwachten dat deze eind februari opgelost zouden zijn.

Tot op heden verklaart de directie van de NMBS dat ze “tevreden” zijn over het nieuwe vervoersplan, maar weinig reizigers delen deze mening ; defect materieel of verkorte samenstelling, afschaffing van treinen, het gebrek aan netheid in sommige treinen en de vele vertragingen tijdens piekuren alsook daluren is het dagelijkse lot van veel reizigers.

Een bezoek aan één van de stations in Brussel is reeds voldoende om vast te stellen dat de aankondigingsborden rood kleuren van de vele vertragingen!

Na meer dan twee maanden sinds het in voege treden van het nieuwe vervoersplan lijkt het ons sterk dat ze zich blijven verschuilen en volhouden dat de vertragingen te wijten zijn aan externe elementen zoals, ijzel, wind en wie weet binnenkort de hitte!

Reeds in verschillende landsdelen troepen delegaties samen om hun grieven te uiten aan de verantwoordelijken van de NMBS

Maar binnen deze malaise zouden we beter op zoek gaan naar de ware toedracht van het woord:

ECONOMIE !

Filoteo Africano
Federaal Voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten