Herwaardering onderhoudsploegen sporen

<i>© Benjamin Brolet</i>
© Benjamin Brolet

(03/03/19) - Een paritaire werkgroep onderzoekt alle mogelijkheden voor een herwaardering van het personeel “onderhoud sporen”. De drie representatieve syndicale organisaties onderhandelen reeds 4 maanden met de directie van Infrabel over de nieuwe werkcondities voor het personeel van de onderhoudsploegen sporen.

Infrabel had ondanks alle gerelateerde gevaren aan dit soort werk een onregelmatig regime voor ogen. Doch het laatste voorstel betreft een regelmatig regime met specialiteiten zoals voorzien in de artikels 41 en 42 van bundel 541. Door dit werkregime in te voeren kunnen er langere prestaties gedaan worden en zoveel mogelijk de tijd voor verplaatsingen te verminderen en tegelijkertijd het gemiddelde van 40u/week te respecteren en het toekennen van de reglementaire compensatiedagen.

De aangekondigde salarisverhogingen beginnen vanaf 749 euro netto per jaar voor de onderhoudsbediende sporen die geen opwaardering wenst en 4.000 euro netto per jaar voor de gespecialiseerde bediende onderhoud sporen. Voor de bedienden opgeroepen om een wachtdienst te verzekeren, worden de vergoedingen ook opgewaardeerd.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten