De spoorwegen vergemakkelijken jouw vaccinatie

© pixabay
© pixabay

(08/09/21) - De Belgische spoorwegen scharen zich volledig achter het vaccinatiebeleid van de overheid en doen er alles aan opdat zowel hun medewerkers en hun naasten als alle reizigers en andere burgers zich makkelijk zouden kunnen laten vaccineren.

Hebben jij of je naasten nog niet de kans gehad, dan zijn er nog heel wat opties om je laten vaccineren.

Voor de medewerkers van de spoorwegen:

Je laten vaccineren, wordt nog makkelijker! Want in samenwerking met IDEWE stelt HR Rail vier halve vaccinatiedagen voor:

  • Donderdag 9 september 2021 van 13.30 uur tot 16.00 uur
  • Donderdag 16 september 2021 van 9.00 uur tot 12.00 uur
  • Donderdag 23 september 2021 van 9.00 uur tot 12.00 uur
  • Donderdag 30 september 2021 van 13.30 uur tot 16.00 uur

De vaccinaties zullen plaatsvinden in de lokalen van IDEWE op de eerste verdieping in de Frankrijktraat 85 in Brussel.

Alle medewerkers van de Belgische spoorwegen zijn welkom. Je hoeft op voorhand geen afspraak te maken. Zorg er wel voor dat je jouw identiteitskaart bij de hand hebt.

Dit is het Johnson & Johnson-vaccin. Lees zeker eerst de informatie over het vaccin. De vaccinator zal je vragen of je voldoende geïnformeerd bent. Mocht je nog bijkomende informatie willen, dan kan de arts in het vaccinatiecentrum je die geven.

We herinneren je eraan dat je bent vrijgesteld van dienst voor jouw vaccinatie en dat de vaccinatie helemaal gratis is. Neem voorafgaandelijk contact op met jouw leidinggevende om concrete afspraken te maken.

Voor jouw familie, vrienden en kennissen:

Gedomicilieerd in Brussel?

Alle personen van 12 jaar en ouder kunnen zich laten vaccineren. Jongeren van 12 tot 15 jaar moeten bij hun bezoek aan het vaccinatiecentrum wel worden vergezeld door (een van) hun ouders of een voogd.

MET AFSPRAAK: surf naar Bru-Vax of bel het callcenter via 02 214 19 19 om een afspraak te maken.

ZONDER AFSPRAAK: ga naar een vaccinatiecentrum of een van de Vacci-Bussen

VACCINATIE THUIS: mensen die bedlegerig zijn of die absoluut niet in staat zijn om zich naar een vaccinatiecentrum te begeven, kunnen zich nog tot 18 september 2021 inschrijven voor thuisvaccinatie via hun huisarts.
Binnenkort openen enkele vaccinatiecentra in of in de omgeving van verschillende Brusselse stations, die toegankelijk zullen zijn voor iedereen.

Gedomicilieerd in Vlaanderen?

Elke Vlaming heeft per sms, brief of post een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. Je hebt telkens de mogelijkheid om je afspraak te bevestigen, te weigeren of uit te stellen. In je uitnodiging staat ook waar je wordt verwacht voor je vaccinatie.

Het tijdstip hangt onder meer af van jouw beroep, je medische voorgeschiedenis en leeftijd. De vaccinatiestrategie bepaalt welke groepen eerst worden gevaccineerd.

Gedomicilieerd in Wallonië?

MET AFSPRAAK: surf naar Doclr Vaccin of bel het callcenter via 0800 45 019 om een afspraak te maken.

ZONDER AFSPRAAK: ook zonder afspraak kan je in een vaccinatiecentrum terecht.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten