De groep Spoor op seminarie in Berlijn

(03/02/14) - Het Bestendig Comité had een seminarie gepland op het einde van de maand januari. Tijdens dit studieverblijf heeft de Federale Voorzitter aan de aanwezige Federale Secretarissen en Regiovoorzitters de nieuwe interne vorming voor alle kandidaat afgevaardigden van de Groep Spoor gepresenteerd. De deelnemers wisselden ook ideeën uit over de manier van werken.

Waarom voor Berlijn kiezen?

Van bij de oprichting van hun stad hebben de Berlijners de strijd gevoerd om vrije burgers te zijn. Berlijn is ook grootstad die geldt als Europees symbool voor de vrijheid sedert de hereniging van het Oosters met het Westers gedeelte in 1989. Ten slotte is Berlijn ook een stad waar de politieke macht de stedelijke mobiliteit aanzienlijk heeft ontwikkeld en waar de treinen, de metro’s, het regionaal expresnetwerk en de trams in perfecte harmonie rondrijden: een voorbeeld voor België.

Fotoreportage

En natuurlijk zijn de deelnemers met een ICE-trein naar hun bestemming gereisd. Tijdens hun verplaatsingen hebben ze kunnen vaststellen hoe de stations werkelijke levenscentra zijn met voldoende en beschikbaar personeel; ze hebben ook de densiteit van het verkeer kunnen waarnemen (evenals de stiptheid) waardoor een kwaliteitsvolle dienst aan de klanten wordt verleend.

Het seminarie hielp met het zo optimaal mogelijk werken aan een goede communicatie- en samenwerkingsstructuur die de samenhang van de groep helpen versterken, een verbeteringsproces of aan teambuilding doen. Tot grote voldoening van iedereen werden die doelstellingen bereikt.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten