De groep Spoor neemt deel aan de viering van 50 jaar Belgisch-Marokkaanse Arbeidsovereenkomst

(28/02/14) - Zaterdag 22 februari hebben de voornaamste verantwoordelijken van de groep dit cultureel en feestelijk gebeuren bijgewoond. Het werd op touw gezet door VEPAC, de spoorvereniging uit Antwerpen, in het prachtige station van Antwerpen-Centraal.

Deze plechtigheid verliep in aanwezigheid van de autoriteiten van de stad Antwerpen, de militaire autoriteiten, de Consul-Generaal van Marokko, de Ereconsuls van Mali en Slovakije.

Voor onze Voorzitter Filoteo Africano was dit de gelegenheid om banden te smeden met de diverse autoriteiten en meer in het bijzonder om een onderhoud te hebben met de Consul-Generaal van Marokko, zijn Excellentie Zine El Abidine Mohamed, over het spoorproject voor het aanleggen van een hogesnelheidslijn (320 km/u) tussen Tanger en Casablanca, 200 km lang, die de eerste strategische tak van het globale project zal vertegenwoordigen.

De inhuldiging is gepland in 2015, wat alvast aan onze groep de gelegenheid zal bieden om deze grote première bij te wonen en meer diepgaande contacten aan te leggen met onze Marokkaanse spoorvrienden.

www.tgvmaroc.ma

Fotoreportage

We danken onze collega’s Farid Chkhachkhi, Voorzitter van de Regionale Antwerpen, en Philip Merlier, Voorzitter van VEPAC, voor hun betrokkenheid bij de uitstekende organisatie van het evenement.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten