Zaterdag 18/02 omstreeks 13u12, ontspoort de trein met bestemming de Panne bij het buitenrijden van het station van Leuven

© BELGA
© BELGA

Het VSOA Spoor betuigd zijn innige deelneming aan de familie van het dodelijke slachtoffer, en zijn steun aan alle slachtoffers en hun naasten tijdens deze moeilijke periode.

De omstandigheden en de oorzaak van dit ongeluk is nog niet gekend, zelfs als sommige nieuwsbronnen zich wagen om bepaalde hypothesen te formuleren.

Eén zekerheid is dat de overheid, de NMBS en Infrabel opnieuw de economische budgetten moeten evalueren in alle activiteiten binnen de spoorwegen. Dit drama maakt ons pijnlijk duidelijk, zonder te anticiperen op de huidige conclusies en onderzoeken, dat het noodzakelijk is om de nodige investeringen voor de controle van het net om treinen veilig te laten circuleren, binnen de afgesproken termijnen en zonder vermindering van het budget te blijven uitvoeren.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten