VSOA-Spoor betreurt dat de financiering van het nieuwe bedrijfsplan van de NMBS opnieuw ten koste is van de werknemers

(30/11/17) - Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS, stelde haar ambitieus toekomstplan voor aan de syndicale organisaties nadat zij dit eerder al deed op 19 oktober voor de Commissie Infrastructuur in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Dit ambitieuze plan heeft als doel de klant opnieuw centraal te plaatsen door de kwaliteit van de diensten te verbeteren.

Het is de bedoeling om nieuwe technologische middelen te gebruiken om de kwaliteit van de informatie van het treinverkeer aan de reizigers te verbeteren.

Aan dit plan hangt er natuurlijk een kostenplaatje. Bovendien wil mevrouw Dutordoir tegelijk de kolossale schuld van de NMBS verminderen. Wij begrijpen maar al te zeer dat, om uit deze vicieuze cirkel te geraken, het effectief personeelsbestand drastisch moet verminderen; 4.400 ETP minder tussen 2014 en 2022 of meer dan 20% minder.

Tijdens de Nationale Paritaire Commissie van 13 november, maakte het VSOA reeds de opmerking over de gebreken van het nieuwe bedrijfsplan; men vraagt aan het personeel om bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering van de dienstverlening, maar geen enkele maatregel is voorzien om het personeel te motiveren, dus het personeel zal wel de enige zijn die ervoor moet betalen!

Philippe DELHALLE
Federaal Voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten