Voor het VSOA-Spoor is het NEEN

(01/07/21) - Voor het VSOA-Spoor is het NEEN aan het Protocol van sociaal akkoord 2021-2022 dat wordt voorgesteld door de Belgische Spoorwegen.

VSOA-Spoor heeft het Protocol van sociaal akkoord officieel verworpen tijdens het Sturingscomité van donderdag 01 juli 2021. Het werd reeds op 04 juni 2021 door ons Bestendig Comité en onze achterban afgewezen.

Na onderhandelingen over meerdere weken moeten we vaststellen dat het ontwerp, dat als budgettair neutraal werd voorgesteld, weinig onderbouwd is en te veel ruimte laat voor openstaande vragen, dit beantwoordt niet aan de verwachtingen van onze spoorwegmensen.

Onze organisatie wees herhaaldelijk bij de directie op het moeilijke werk dat het personeel verrichtte tijdens de pandemie “Covid 19” en op de inspanningen die over de laatste jaren door het personeel reeds werden geleverd.VSOA-Spoor zal over de te nemen acties beslissen tijdens het volgende Bestendig Comité van 09 juli 2021. We zullen geen enkele twijfel laten over onze vastberadenheid om de terechte eisen van de Spoorlieden te laten horen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten