Sluiting van 8 personeelsrestaurants uitgesteld

(21/12/12) - Het welzijn van de werknemers wordt nog maar eens aangevallen! Inderdaad, om budgettaire redenen worden de restaurants in de werkplaatsen van Gentbrugge, Merelbeke, Kortrijk, Oostende, Antwerpen Noord, Kinkempois, Schaarbeek en Vorst gesloten. Van een mooie sociale vooruitgang gesproken.

Na onderhandelingen werd de sluiting gelukkig verschoven naar 1 maart 2013, tijdens deze periode zal een kosten/baten analyse gemaakt worden. De Holding zal de uitbatingverliezen voor zijn rekening nemen.

Maar dit is slechts uitstel, en er zal de komende maanden nog moeten gevochten worden om het voortbestaan te verzekeren. Wij begrijpen echt wel dat er naar een financieel evenwicht moet worden gezocht voor elke dienstverlening, maar hier gaat het niet over de hypothese “hoe kan men een financieel evenwicht behouden bij een sociale prestatie die ten goede komt aan het geheel van de betrokken ateliers?”. We hebben eerder de indruk dat enkele “bekwame financiële adviseurs” een nieuw en louter financieel economisch plan op papier hebben gezet, zonder rekening te houden met het sociaal aspect van het probleem.

Wij eisen dus het behoud op lange termijn van deze dienst aan de werknemers.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten