Reactie van de groep Spoor van het VSOA op de aankondiging van de programmering van het einde van de speciale pensioenregeling voor het treinpersoneel van de NMBS

 UPDATE  (19/10/16) - Tijdens de vergadering van 19 oktober 2016 analyseerde het permanent comité van VSOA-Spoor de laatste ontwikkelingen in dit dossier. Indien de federale regering niet op de eisen van de groep ingaat, zal VSOA-Spoor overgaan tot acties, onder meer de deelname aan een manifestatie op 15 november samen met de collega’s van Defensie.

Persmededeling

(17/10/16) - VSOA-Spoor stelt vast dat, terwijl de onderhandelingen over de zware beroepen nog steeds niet zijn afgerond, de regering van het begin bepaalde beroepen uitsluit waaronder die van treinbestuurders en treinbegeleider.

Vooral omdat we weten dat de NMBS enorme problemen heeft om deze personeelscategorieën aan te werven juist omwille vanwege de moeilijke arbeidsomstandigheden, is dit een heel slecht signaal naar de toekomstige werknemers.

Dit project is onaanvaardbaar voor de groep Spoor van het VSOA die aan de regering vraagt om hun voorstel te herzien teneinde de sociale vrede binnen de NMBS niet in gevaar brengen.

Filoteo Africano
Federaal Voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten