Nieuwe vertrekprocedure treinen “DICE”! GROTE FLOP !

(13/10/17) - Na binnenkort 8jaar van onderzoeken, analyses alsook een investering van 11 miljoen Euro, heeft de directie midden september het project “DICE” stopgezet.
Zij hopen op de ontwikkeling van een nieuwe procedure voor eind 2019. Waarom makkelijk als moeilijk ook kan, kan men zich afvragen?

In een tijdperk van besparingen op alle gebied, vraagt het VSOA-Spoor zich af, of de NMBS zich een beheer van zijn middelen zowel financieel als humaan mag leiden tot een totaal verlies om uiteindelijk het project na 8jaar op te blazen.
Gedurende deze periode werden we op geen enkel moment betrokken bij het project. Wie kent beter de vertrekprocedures dan ons personeel op het terrein?

Volgende vragen dringen zich op:

  1. Wat dient er te gebeuren met het reeds geplaatste materiaal in de stations en de treinen?
  2. Waarom werden deze geplaatst in deze fase van het project zonder controle over de werking?
  3. Zijn deze materialen bruikbaar in het nieuwe project?
  4. Welke kosten zowel financieel als humaan zal er ditmaal nodig zijn om het nieuwe project op te starten?
  5. Moeten we ons niet laten inspireren door de bestaande oplossingen en operationele vertrekprocedures bij onze buren.

Voor de toekomst hoopt het VSOA-Spoor op het vinden van een eenvoudige, realistische en veilige oplossing voor de gebruikers. Wij wensen ook dat het betrokken personeel zal gehoord worden voor de ontwikkeling van het nieuwe project.

Philippe Delhalle
Federaal Voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten