Minder personeel dan voorzien vanaf 2020 bij de NMBS!

(03/11/16) - De NMBS bekijkt om het personeelsbestand nog meer in te krimpen dan eerst voorzien. Het nieuwe plan werd vorige vrijdag voorgesteld op de Raad van Bestuur.

Het VSOA is op zijn minst verwondert en betreurt dit nieuwe standpunt van de NMBS

De maatschappij voorziet een personeelsbestand van 16.955 VTE tegen 2020, wat een vermindering van 18% betekent ten opzichte van het personeelsbestand 2014.

In een kader van kolossale budgettaire besparingen opgelegd door de regering de voorbije twee jaar, vertaalde zich dit reeds in een belangrijke vermindering van de dotaties en een enorme vermindering van het effectieve personeel. Komt nu de NMBS met een nieuw ambitieus transportplan boven water in 2017. Een plan die een groot aantal bijkomende treinen voorziet ten opzichte van de huidige situatie.

Meerdere malen heeft de NMBS zich reeds uitgesproken over het feit geen nieuwe kandidaten te vinden in het bijzonder, om het kader van de treinbestuurders aan te vullen. Neem daarbij nog het plan om de pensioenregeling van treinbestuurders te hervormen.

Voor het VSOA betreft het een dubbel slecht signaal naar de toekomstige kandidaten voor een functie bij de NMBS.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten