Intern overleg op donderdag 08/03/12 van het District Noord-West van VSOA-Spoor

09/03/2012 - De samenwerking in Gent met de andere vakbonden zijn de laatste tijd merkelijk verbeterd. Dit is essentieel om gezamenlijk tot een vergelijk te komen voor alle problemen die zich op de werkvloer voordoen. In die context zijn wij bereid onze actieve medewerking te verlenen aan initiatieven die leiden tot een verbetering van de werkomstandigheden.

Naar aanleiding van een voorstel van een andere vakbond tot het reorganiseren van de dienstenreeksen via een bevraging van de collega’s treinbegeleiders, is ons bestuur samengekomen met onze 2 vakbondsafgevaardigden voor het depot Gent-Sint-Pieters, om het standpunt van het VSOA daarin te bepalen. Bedoeling is ook ons te wapenen tegen de grondige veranderingen die zeer weldra gaan plaats vinden.

Binnenkort gaat B-MO namelijk de papieren diensttabels vervangen door een digitale versie ervan. Dit zal gebeuren met het programma “POWER”. Dit programma werd ontwikkeld door het HASTUS. Hetzelfde bedrijf dat eveneens het beruchte programma “GEOROUTE” voor Bpost had ontworpen.

Iedereen weet de doelstellingen die de Bpost - directie ermee wilde bereiken: een automatisering die leidt tot een verhoogde productiviteit en tot inkrimping van het aantal postbestellers.

Benieuwd welk spoor de B-MO hiermee wil berijden? Wij houden u op de hoogte…..

RDT

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten