INFRABEL - Telewerk

© pixabay
© pixabay

(30/09/21) - Vrijwillige terugkeer naar kantoor blijft gelden tot en met 31 december, vanaf 1 januari overgangsregeling richting nieuw telewerkbeleid.

De huidige telewerkregels, inclusief de vrijwillige terugkeer naar kantoor, blijven behouden tot en met 31 december 2021. Een overgangsregeling voor het nieuwe telewerk begint (onder voorbehoud) op 1 januari 2022. Sinds 28 juni kunnen alle collega’s op vrijwillige basis en mits het respecteren van 50 procent bezetting, terugkeren naar kantoor.

Deze vrijwillige terugkeer blijft van kracht minstens tot en met 31 december 2021.  Het ExCom kiest bewust voor een uniforme aanpak voor gans het bedrijf en geeft de mogelijkheid om tot het einde van het jaar op kantoor te werken of te telewerken.

Het nieuwe telewerkbeleid

Als de epidemiologische situatie en de maatregelen die op dat moment gelden het toelaten, start op 1 januari een overgangsregeling om richting het nieuwe telewerkbeleid te gaan:

  • Vanaf 1 januari 2022 wordt er gevraagd om 1 dag per week naar kantoor te komen.
  • Vanaf 15 januari 2022 wordt er gevraagd om 2 dagen per week naar kantoor te komen.
  • Op maandag 31 januari 2022 gaat het nieuwe telewerkbeleid (zoals gecommuniceerd op 1 juli) van kracht.

Bescherm jezelf en je naasten: blijf alle veiligheids- en hygiënemaatregelen toepassen!

Pas de regels toe en draag een mondmasker als je de veiligheidsafstand niet kan respecteren, of wanneer je je in een gebouw verplaatst.

Deze maatregelen op de werkvloer blijven tot nader order van kracht.

Andere vragen?

Stel gerust al je vragen aan je teamverantwoordelijke, een preventieadviseur, of via e-mail naar coronavirus@infrabel.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten