Het tekort aan personeel : KOTSBEU !

© pixabay
© pixabay

(03/12/21) - Sinds 2019 klaagt VSOA-Spoor een door de directie voorgesteld akkoordprotocol aan. Het is volledig onverteerbaar en budgettair neutraal voor het personeel van de Belgische spoorwegen…

Het wordt meer dan de tijd dat de directie ophoudt met besparingen op de kap van haar personeel en eindelijk denkt aan het op zijn juiste waarde te belonen! Moeten de geleverde inspanningen tijdens de pandemie en al de hieraan gebonden risico’s herhaald worden?

Het lijdt geen twijfel dat het tekort aan personeel aan de bron ligt van veel agressies, steeds in stijgende lijn, op het personeel in de treinen, in de stations en op het veiligheidspersoneel… Onlangs was een treinbegeleidster daar alweer het slachtoffer van. Dat is onaanvaardbaar!

De spoormensen zijn moe en gaan naar hun werk met een knoop in de maag… Is dat wel normaal?

Aan de bron van dat tekort aan personeel: afgewezen verlof- en compenserende rustdagen van het operationeel personeel. Die blijven zich opstapelen… Deze toestand is onhoudbaar! Buiten de gevolgen op de gezondheid van de werknemers trekt hij ook de aandacht… Het is dan ook zo dat de diensten van de sociale inspectie onlangs aan de NMBS heeft opgelegd dat ze die achterstand moet inhalen.

VSOA-Spoor herhaalt zijn standpunt en vraagt van de directie dat concrete maatregelen worden genomen voor het welzijn van haar werknemers!

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten