Deeltijdsarbeid: standpunt van VSOA Spoor

(11/01/18) - De werkomstandigheden ingevolge de herziening van het 4/5 stelsel met vergoeding RVA, blijft voor beroering zorgen binnen de schoot van de NMBS, INFRABEL en HR-RAIL. Het dossier werd te gronde besproken tijdens de Paritaire Commissie van 08/01/2018.

Het standpunt van het VSOA-Spoor is duidelijk : de beslissing om de verloning te verminderen van 84.21% naar 80% werd genomen door FOD RVA. Deze beslissing kan niet aangevochten worden ingevolge het wettelijk kader en ligt dan ook niet ter discussie.

Daar tegenover is het ondenkbaar dat onze personeelsleden onderworpen worden aan gewijzigde werkomstandigheden. Met verschillende werktijden in eenzelfde standplaats als gevolg.

Daar het standpunt in deze materie unaniem werd ingenomen door de 3 representatieve organisaties, heeft HR-Rail beslist om de analyse en de gesprekken te heropenen binnen een Paritaire Werkgroep.

Onze verontwaardiging en vastberadenheid in deze problematiek werd goed ontvangen door de Directie HR-Rail.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten