De nieuwe vertrekprocedure van treinen, een stap in de goede richting, aldus VSOA-Spoor

(06/03/18) - In september vorig jaar besliste de NMBS om het DICE-project, dat reeds 8 jaar in ontwikkeling was, en als doel had om een veilige vertrekprocedure te creëren, stop te zetten. De NMBS was van oordeel dat het project niet voldeed en geen meerwaarde bood voor de stiptheid. Zonde van de 11 miljoen euro puur verlies!

Het doel van de stopzetting, is om komaf te maken met de grijze zone van de huidige vertrekprocedure. Deze geeft vaak aanleiding tot conflicten wanneer de treinbegeleider de toegang voor treinreizigers moet weigeren tijdens het vertrek.

Gedelegeerd bestuurder, Sophie Dutordoir, kondigde tijdens haar audiëntie in de Kamer ‘over het beheer van de spoorwegveiligheid’ aan, dat een nieuwe vertrekprocedure zonder de beruchte grijze zone, van toepassing zal zijn vanaf 10 juni.

Sinds de afschaffing van DICE eiste het VSOA-Spoor voor de terugkeer naar een vereenvoudigde, effectieve en geruststellende procedure. “Wij zijn heel blij dat we gehoord en begrepen zijn!”, aldus het VSOA-Spoor. Praktische regelingen moeten nog uitgewerkt worden, maar de beleidsbeslissingen zijn reeds genomen.

Philippe DELHALLE
Federaal Voorzitter VSOA Spoor

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten