Coronavirus - Ministerraad keurt compensatie goed voor NMBS en Infrabel

© pixabay
© pixabay

(02/11/20) - Spoormaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel krijgen elk een uitzonderlijke forfaitaire subsidie om de impact van de coronapandemie op hun financiële situatie te compenseren.

De NMBS krijgt zo 264 miljoen euro, Infrabel krijgt 46,9 miljoen euro. Daarvoor heeft de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd, op voorstel van de minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo).

"Aangezien na de COVID-19-pandemie absoluut moet worden voorkomen dat de financiële situatie van de NMBS en Infrabel verslechtert, waardoor hun capaciteit om hun openbare dienstopdrachten volledig op zich te nemen in het gedrang zou komen, moet het ontwerp voorzien in twee uitzonderlijke forfaitaire subsidies", staat in een persbericht van de minister.

De subsidies zullen uiterlijk op 31 december dit jaar worden uitbetaald door de staat. De koning moet het ontwerp ondertekenen. In april volgend jaar krijgt de ministerraad een nieuwe monitoring van de financiële situatie van de NMBS.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten