Blijf van ons verlof !

© pixabay
© pixabay

(31/03/20) - Wij hebben opnieuw HR-Rail verzocht om fatsoenlijke stappen te ondernemen met betrekking tot de intrekking van de aangevraagde verlofdagen 2020.

Vele onder jullie worden geconfronteerd met een annulatie van hun verlof naar het buitenland.

Niemand is verantwoordelijk voor deze wereldwijde crisis dus zijn wij van mening dat iedere werknemer zelf kan beslissen over het behouden of het intrekken van zijn/haar verlof.

Het besluit van HR-Rail vind je in onderstaande tekst doch wachten wij nog op een meer verklarende communicatie door de verschillende entiteiten.

Het bericht van HR-Rail vind je hierna:

COMMUNICATIE VERLOF
Velen onder jullie stellen zich vragen met betrekking tot jullie verlof tijdens deze periode? Is het mogelijk om mijn verlof niet op te nemen tijdens de huidige periode van Corona-maatregelen terwijl ik mijn vakantie wel al had aangevraagd en het akkoord van mijn chef had gekregen?

Hieronder enkele antwoorden op deze vragen.

Verlof 2019

Tot wanneer kan ik mijn verlof 2019 opnemen?
Het algemeen principe voor de statutaire medewerkers blijft van toepassing : je moet je verlof 2019 opnemen vóór 30 april.

Een afwijking is echter mogelijk :

  • In functie van de dienstnoodwendigheden
  • Met akkoord van je afdelingschef/onmiddellijke chef

Verlof 2020

Kan ik mijn toegekende verlofaanvraag die ingepland is tijdens de periode van de beperkende corona maatregelen (confinement) intrekken?
Ja dat kan, maar de entiteiten moeten bij de organisatie van het verlof rekening kunnen houden met de dienstnoodwendigheden en de reeds ingeplande verloven van collega’s.
Verdere communicatie vanuit de entiteiten volgt.

Met dank om die berichtgeving te raadplegen voor verdere verduidelijking wat mogelijk is voor jou.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten