Bijdrage op de aankoop van antigene zelftests

© pixabay
© pixabay

(20/01/22) - Er zal nu een bijdrage worden toegepast op de aankoop van antigene zelftests. Deze tests zullen worden vermeld als "geneesmiddelen D".

De voorwaarden voor de bijdrage vindt u hieronder :

Bij aankoop van een antigeen zelftest in de apotheek krijgen momenteel enkel de personen met recht op verhoogde tegemoetkoming (VT) een tegemoetkoming van het RIZIV.

Deze mogelijkheid om zelftests uit te voeren is van essentieel belang om de verspreiding van het COVID-19-virus te beperken. Het bedrag van 4/5 euro tot maximaal 8 euro per test voor een gezinslid kan evenwel een hinderpaal vormen voor de aankoop van deze vrijwillige test. De uitbreiding van deze tegemoetkoming tot personen die geen recht hebben op verhoogde tegemoetkoming staat echter niet op de agenda van het RIZIV.

Daarom zal het Fonds van de sociale werken vanaf 1/2/2022 een tegemoetkoming voorzien bij de aankoop van deze antigeen zelftesten in de apotheek, zodat rechthebbenden zonder recht op verhoogde tegemoetkoming slechts een remgeld van 2 euro per zelftest zullen betalen (door toepassing van de procedure van lijst D). Deze tegemoetkoming zal, net als voor rechthebbenden VT, beperkt worden tot 4 zelftesten per persoon en per periode van 14 dagen

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten