Achterstallige compensatie en rustdagen

Syndicaal bericht

(08/12/21) - Het VSOA-Spoor heeft tijdens het laatste Sturingscomité akte genomen betreffende de beslissing van de Sociale Inspectie. Zoals we jullie hadden geïnformeerd had de Sociale Inspectie een formele ingebrekestelling neergelegd met betrekking op de historische achterstand van de CX en RX dagen. Deze dagen zouden op zeer korte termijn (voor eind maart 2022) dienen te worden opgenomen, dit om nieuwe achterstanden in de toekomst te vermijden.

Deze strikte verplichte termijn betekende dat alle achterstallige dagen dienden uitbetaald te worden ( uitbetalingen werden aangekondigd voor december 2021 en februari 2022).

Ten gevolge de ontevredenheid van het personeel en onze reactie op de opgelegde limiet door de Sociale Inspectie, welke oor had naar de reacties en argumenten met betrekking op de specifieke spoorwegcontext en de sociale impact, heeft de Inspectie een definitief rapport neergelegd en uitstel verleend tot 30 juni 2024. Op deze manier is een betere herverdeling mogelijk van de historische achterstand.

Daarom vragen we tijdens de eerstkomende vergaderingen met HR en de NMBS om een degelijk aanwervingsplan te installeren. Enkel op deze manier kan het personeel hun voordeel halen uit haar achterstallige compensaties en rusten. 100% betaling moet ook worden onderhandeld.

VSOA-Spoor        

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten